SAP SD Certification Questions – Discussed as Part of SAP SD Training – Feb 2011 Batch

Sample SAP SD Certification Questions § that we have discussed as part of SAP Sales and Distribution Training Classes. Please answer these questions at your convenience.

1. Which of the following are wrong Material type Descriptions ?

  1. FERT – Ferrous Materials
  2. HALB – Semi-Finished Goods
  3. HAWA – Trading Goods
  4. ROH – Raw Materials
  5. NLAG – Non Stock Materials

2. A material can belong to more than 1 division ?

  1. TRUE
  2. FALSE

3. Transportation Zone is part of  the following SAP Customer views ?

  1. Sales
  2. General
  3. Company Code

4. The standard sold-to party in the SAP Customer master is ?

  1. 0001
  2. NORM
  3. STD
  4. SP

5. Multiple Units of Measurement for a Material in SAP are possible based on ?

  1. Sales Organization
  2. Company Code
  3. Division

6. Can a Sales Order contains products from multiple divisions ?

  1. YES
  2. NO

7. A material can belong to more than 1 division ?

  1. TRUE
  2. FALSE

8. The same Customer Number could exist for

  1. Multiple Sales Organization/Distribution Channel Combination
  2. Multiple Sales Area combinations
  3. Multiple Plant/Storage Location combinations
  4. Multiple Company Codes

8. Payment Terms at the Customer Master can be changed in the Sales Documents created for that Customer

  1. TRUE
  2. FALSE

9. Payment Terms at the Company Code over-rides the payment terms at the Sales Area data of the Customer.

  1. TRUE
  2. FALSE

§ SAP Certification Questions are based on verbal inputs from students of Magna Training, who took their SAP Certification test from the US and UK and letting us know. The sole intent of listing these questions here is to help our SAP SD Training students understand how the questions typically are and to guide them with their certification. Magna Training does NOT represent any right over these and acknowledges that they are copyrighted property of SAP AG in Germany and other countries.

Advertisements

7 thoughts on “SAP SD Certification Questions – Discussed as Part of SAP SD Training – Feb 2011 Batch

  1. srijyo says:

    Q1)1. FERT
    – Finished goods.

    Q2)  False- material can belong to only one
    division- in material master you can assign only one division.

    Q3) In General
    view and Sales shipping tab.

    Q4) SP is
    standard sold to party.

    Q5) Sales
    org

    Q6) No

    Q7) False

    Q8) true

    Q9) False

    Like

  2. Vikas says:

    1. Which of the following are wrong Material type Descriptions ?
    FERT – Ferrous Materials
    HALB – Semi-Finished Goods
    HAWA – Trading Goods
    ROH – Raw Materials
    NLAG – Non Stock Materials
    Ans. FERT (Finished Goods)

    2. A material can belong to more than 1 division ?
    TRUE
    FALSE
    Ans.False

    3. Transportation Zone is part of the following SAP Customer views ?
    Sales
    General
    Company Code
    Ans.In General Data View – Address Tab, In sales Area data – Shipping tab

    4. The standard sold-to party in the SAP Customer master is ?
    0001
    NORM
    STD
    SP
    Ans.SP

    5. Multiple Units of Measurement for a Material in SAP are possible based on ?
    Sales Organization
    Company Code
    Division
    Ans. ?

    6. Can a Sales Order contains products from multiple divisions ?
    YES
    NO
    Ans. NO

    7. A material can belong to more than 1 division ?
    TRUE
    FALSE
    Ans.False

    8. The same Customer Number could exist for
    Multiple Sales Organization/Distribution Channel Combination
    Multiple Sales Area combinations
    Multiple Plant/Storage Location combinations
    Multiple Company Codes
    Ans. 1, 2, 4

    9. Payment Terms at the Customer Master can be changed in the Sales Documents created for that Customer
    TRUE
    FALSE
    Ans. True

    10. Payment Terms at the Company Code over-rides the payment terms at the Sales Area data of the Customer.
    TRUE
    FALSE
    Ans.False

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s